Укупно приказа странице

среда, 12. октобар 2011.

Planete u 7 kuci




SUNCE
Sunce u sedmoj kući govori da osoba ima dominantnog i autoritativnog partnera, pa ukoliko je Sunce loše aspektovano, problem u braku može predstavljati partnerova egocentričnost. U ženskom horoskopu, ova pozicija Sunca može ukazati na brak sa muškarcem koji je u momentu kada su ušli u vezu bio oženjen ili razveden. Takođe, može biti i pokazatelj ulaska u brak u kasnijim godinama ili sa partnerom koji je srednjih godina.

MESEC
Promenljivi Mesec u kući braka donosi promenljivu situaciju u braku, pa u nekim situacijama može doneti i dva braka. U muškom horoskopu, natus u ženi pre svega traži majku. Zbog toga može ući u brak sa ženom koja je starija ili je već bila u nekom braku, a možda je samo birao partnerku po uzoru na svoju majku. U ženskom horoskopu ovo nije poželjna kombinacija, jer žena izigrava mužu majku, što ugrožava seksualni život.

MERKUR
Merkur, planeta komunikacije, intelekta i logike, u sedmoj kući opisuje partnera kao komunikativnu, inteligentnu i praktičnu osobu. Merkur vlada decom i mladim ljudima, pa je moguć i brak sa mlađom osobom. Ako je Merkur loše aspektovan, može doneti svađe i rasprave sa partnerom. Merkur znači i “nekoliko”, pa može doneti i dva braka. Partner se može baviti trgovinom, pisanjem, administrativnim ili intelektualnim poslom.

VENERA
Venere u sedmoj kući opisuje partnera kao lepu i prijatnu osobu, sa kojom se u brak ulazi iz ljubavi. Odnos je harmoničan i zajedno se provode izuzetno prijatni trenuci. Naravno, ovo sve važi pod uslovom da je Venera dobro aspektovana. Loši aspekti će nam reći šta je to što ruši brak. Ova pozicija Venere može da ukaže i na raniji ulazak u brak ili na mađeg partnera.

MARS
Mars, planeta koja donosi svađe, ljutnju, grubosti i povrede, sigurno nije planeta koja će pozitivno uticati na bračne odnose, kada se nađe u polju braka. I najmanje aflikcije će doneti svađe i sukobe, a u slučaju lošije postavke Marsa, moguće su i tuče i nasilje. Osobi može da preti opasnost od partnera, a u određenim slučajevima partner se može naći u opasnim situacijama. Ovo je kombinacija koja vrlo lako dovodi do razvoda.


JUPITER
Jupiter u sedmoj kući obećava sreću i blagostanje u braku. Znamo da je Jupiter planeta koja vlada strancima, visokim obrazovanjem i bogatstvom, pa partner može biti iz inostranstva, visokoobrazovan ili imućan, asvakako je optimističan, iskren i dobrodušan. Moguće je i venčanje u inostranstvu. Jupiter vlada profesorima, advokatima, savetnicima i prevodiocima, pa se partner može baviti nekim od ovih zanimanja.

SATURN
Kada se u polju braka nađe Saturn, planeta starosti, ružnoće, dužnosti, odgovornosti, hladnoće i celibata, ne možemo očekivati mnogo radosti u braku, niti veselog partnera. Partner može biti stariji (ali nije obavezno), moguć je ulazak u brak kasnije nego što je to uobičajeno, a u posebno lošim kombinacijama, osoba neće ni ući u brak. Partner je veran, a braku se pristupa odgovorno, pa bez obzira na teškoće, može dugo da traje. Osećanje dužnosti, a ne ljubav, održava bračnu zajednicu. Čak je moguć ulazak u brak sa osobom druge rase.

URAN
Priroda Urana, planete slobode i nezavisnosti, nikako nije u skladu sa sedmom kućom i onim što podrazumevamo pod pojmom braka. Kada se Uran nađe u sedmoj kući, partner je originalan, nezavisan, ponekad i ekscentričan. Nepredvidiv je i potrebna mu je sloboda, pa je sa takvom osobom teško bilo šta isplanirati. U najboljem slučaju, ova pozicija Urana će dati brak sa razvedenom osobom. Međutim, mnogo češće ova planeta donosi iznenadne razvode, a o uzroku razvoda više ća nam reći planeta koja loše aspektuje Urana ili kuća kojom Uran vlada.

NEPTUN
Neptun, planeta iluzija, obmana, tajni, laži i prevara, definitivno je nepoželjan u kući braka. Njegova pozicija u sedmoj kući govori da je natus sklon idealizaciji partnera i da nije u stanju jasno da ga vidi. U braku su prisutne laži i obmane. Jedna strana, ili obe, ulazi u tajne veze. Često je partner sklon alkoholu, a u nekim slučajevima i drogama. U najboljem slučaju, partner može biti glumac, psiholog, mornar, umetnik ili se bavi nekim drugim zanimanjem u simbolici Neptuna.

PLUTON
Pluton u sedmoj kući je znak svađa i sukoba sa partnerom, a bračnim odnosom dominiraju jake strasti i ljubomora. Bez obzira što je brak težak, Pluton nije tipičan znak za razvod, jer on uvek govori o fatalnim vezama, koje se izuzetno teško prekidaju.Vrlo često ostaju zajedno dok ih smrt ne rastavi. U najboljem slučaju, kada i drugi pokazatelji to potvrđuju, partner može biti hirurg, pogrebnik, detektiv ili mesar. Pluton vlada kriminalcima, pa partner može biti kriminalac ili se baviti zanimanjem koje je na neki način vezano za kriminal, kao što je rad u policiji, zatvoru i slično.
http://astro-wixi.mywebcommunity.org

Нема коментара:

Постави коментар